Zagugajte se z nami!

20. 02. 2020, Novice

POMEMBNO OBVESTILO!

Zaradi preventivnih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa COVID-19 odpovedujemo družabni del Gugalnice. Popisovalce prosimo, da popis velike uharice opravite individualno.
Kliknite za več informacij.

————————————————————————————————————————————————————–

Prejšnja novica: Prisrčno vas vabimo na Gugalnico – popis velike uharice. Namen Gugalnice je učinkovitejše varstvo te naše največje sove, z dogodkom pa združimo prijetno s koristnim. Vsak od udeležencev pripomore, da lahko pregledamo čim večje območje, posvetimo pa se tudi izobraževanju, izmenjavi izkušenj in druženju.

Pri varstvu velike uharice lahko sodeluje vsak. Popis je nezahteven, neizkušeni udeleženci pa imate možnost, da se priključite izkušenim in se tako hitro priučite popisa. Vse več nas je takih, ki obiskujemo dogodek že vrsto let, kar ga dela še prijetnejšega. Več o popisu lahko najdete na i-Gugalnica2020.

Gugalnica na Krasu bo letos potekala v petek, 13. marca 2020, popoldan. Zberemo se ob 16:30 na parkirišču pri Škocjanskih jamah (rezervni »vremenski« datum en teden kasneje).

Popis organiziramo skupaj s Parkom škocjanske jame, zato bomo zopet na izjemni lokaciji. Na popisu se bomo razkropili po Krasu. Po popisu bo predavanje o veliki uharici in druženje. Letošnje leto prinaša kup novih informacij iz življenja in varstva velike uharice v Sloveniji.

Prosimo, da se zaradi lažje organizacije dogodka prijavite s kratkim sporočilom na e-naslov tomaz.mihelic@dopps.si in poslali vam bomo natančnejša navodila za udeležbo dogodka. Sporočite tudi število udeležencev.